Mlekomat


Kot mladi gospodar, ki bom kmalu prevzel kmetijo, ves čas iščem nove možnosti, kako ponuditi čim bolj kvalitetno mleko ter druge domače izdelke ljudem, ki nimajo možnosti, da bi si takšne izdelke pridelali doma. Iz tega razloga se je naša družina odločila, da bomo ponudili tem družinam zdravo domače mleko iz mlekomata.

Mlekomat lahko imenujemo tudi avtomatski točilni sistem za prodajo svežega mleka. Mlekomat zagotavlja potrošnikom dnevno sveže mleko v količini, ki jo kupec želi oz. potrebuje.

ZAKAJ NAM ZAUPATI?

Mleko v mlekomatu ima konstantno temperaturo  4 C. Pri takšni temperaturi hranjenja je mleko uporabno štiri dni. Po vsakem točenju se mlekomat razkuži s paro in tako vseskozi zagotavlja primerno higieno. Mleko ves čas kontrolirajo pristojne inšpekcije. Mleko se zamenjuje vsakih 24 ur. Če mleko v 24 urah ni bilo zamenjano, mlekomat preneha s točenjem. Monitoring aparata nam je vseskozi na voljo s pomočjo GSM modula, ki nas obvešča o morebitnem nenačrtovanem dvigu  temperature, izpadu električne energije, vlomu…

Sama uporaba je preprosta. V režo za kovance uporabnik vstavi kovance, avtomat pa izda toliko mleka kolikor je bilo plačano po valuti 1€=1 liter mleka. Nato je potrebno v steklenico postaviti v točilni del in jo držati rahlo nagnjeno, saj se hladno mleko peni. Ko je točenje končano, je potrebno zgolj vzeti steklenico iz mlekomata, ta pa se bo nato zaprl in razkužil.

Če primerne steklenice nimate jo lahko kupite pri mlekomatu.


        info@kmetija-cretnik.si                                                                                                                            2014 Kmetija Čretnik. Vse pravice pridržane.
         info@kmetija-cretnik.si                                                                                                                                                                        2014 Kmetija Čretnik. Vse pravice pridržane.